Overzicht Els Museum

Locatie

Het Elsmuseum, gelegen in het historische pand van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens te Beek, staat helemaal in het teken van het bekende kruidenbitter ELS LA VERA (voor velen bekend als Elske of Aelske). De authentieke distillatie-apparaten, die vrijwel productieklaar staan opgesteld, vormen de eye-catcher van dit museum wat tevens als horecagelegenheid dient. Vijf generaties Hennekens en de daaraan verwante familie Sangers maakten er sinds 1828 hun Els en andere distillaten, volgens het oude familierecept.Vanaf 1980 distilleert Bols Royal Distilleries de ELS LA VERA. Aanvankelijk in Beek, vanaf 1990 in Zoetermeer.
In 1994 werden de oude Hennekens distillatiekolommen door Bols gerestaureerd en als industriëel erfgoed geschonken aan de gemeente Beek. Besloten werd om deze apparaten in een museale vorm aan het publiek te presenteren.

Het Elsmuseum vorm bij uitstek dé plek als u op zoek bent naar een verrassende locatie voor feesten en partijen, bedrijfsactiviteiten of koffietafels. Kijk bij ‘Wat wij verzorgen’ voor het complete aanbod.

Kijk bij ‘Rondleidingen’ voor een overzicht van wat dit museum allemaal herbergt en voor meer informatie over de geschiedenis van het Elsmuseum verwijzen we u graag naar www.elsmuseum.nl.

Openingstijden

Ieder tweede zondag van de maand is er een algemene openstelling. Wilt u liever op een ander moment het Elsmuseum bezoeken, neem dan contact met ons op.

Contact

AHoreca Elsmuseum
     Wolfeinde 4C
     6191 EB Beek
T046 4398930
Einfo@brasserieschip.nl

Volg ons!

FacebookTwitterFoursquare